Wereldkampioen Mathieu van der Poel met de blik gericht op de voorjaarsklassiekers, waarin hij al vaak tot winnen kwam. Vader Adrie: "Vijf jaar geleden kon hij daar alleen maar van dromen."
Volledig scherm
PREMIUM
Wereldkampioen Mathieu van der Poel met de blik gericht op de voorjaarsklassiekers, waarin hij al vaak tot winnen kwam. Vader Adrie: "Vijf jaar geleden kon hij daar alleen maar van dromen." © AFP / Photo News

“Een uitzonderlijk lijstje”: vader Adrie Van der Poel over de indrukwekkende voorjaarsscore van Mathieu (en hoe doet Van Aert het?)

“Hij is een uitzonderlijk lijstje bij elkaar aan het fietsen”, aldus vader Adrie van der Poel (64). Het klassieke voorjaar is geschapen voor Mathieu van der Poel (29). En Mathieu van der Poel voor het klassieke voorjaar, zo blijkt. De bromance mondt uit in sprekende cijfers. Ook dat van Wout van Aert (29) valt overigens niet uit de toon. Met één groot verschil.

4 reacties

  • Pascal Desmet

    1 maand geleden
    van mij mag hij gerust winnen in Harelbeke.
  • jozef heylen

    1 maand geleden
    of je nu voor of tegenstander van hem bent is hij altijd recht voor de raap geweest met een geweldig koersdoorzicht
  • Eddy Janssens

    1 maand geleden
    Ik vind dat Adri met de jaren een aangenamer mens is geworden, die ook andere renners met lof kan beoordelen. Dat was vroeger anders.
  • steven putman

    1 maand geleden
    Topkerel die pa Van Der Poel, ik volg alle koersen en als je hem passeert en goeiendag zegt altijd woordje terug! En het voordeel is dat hij de koers perfect kent!