Op 9 september 2019 raakte een Luikse politieagent zwaargewond bij een schietpartij.
Foto: Belga

Politieagent die in 2019 levensgevaarlijk gewond raakte bij schietpartij in Luik is overleden

Een Luikse politieagent die tijdens een interventie in 2019 levensgevaarlijk gewond raakte bij een schietpartij is overleden. Dat heeft de lokale politie van Luik bekendgemaakt. Uitgerekend vandaag hielden alle politiediensten in ons land een minuut stilte ter ere van de agent die werd doodgeschoten in Lodelinsart bij Charleroi. 

Op 9 september 2019 voerde Maxime Pans, een agent bij de lokale politie van Luik, een routinecontrole uit in een deelgemeente van Luik. De agent wilde een auto controleren waarin iemand lag te slapen. Daarop trok de inzittende plots een wapen en schoot hij naar de politie.

Pans werd geraakt in het hoofd en werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een andere agent kon de dader, een dertiger uit het Luikse, neerschieten. Die bezweek later aan zijn verwondingen.

Na een lang verblijf op de afdeling intensieve zorg volgde een lange revalidatie voor Pans. Zijn job als politieman heeft hij nooit meer kunnen uitoefenen. 4,5 jaar na de feiten is de dertiger overleden, meldt de lokale politie van Luik. Volgens verschillende Franstalige media koos hij voor euthanasie.

Uitgerekend vandaag hielden alle politiediensten in ons land een minuut stilte ter ere van de agent die werd doodgeschoten bij een huiszoeking in Lodelinsart, afgelopen maandag. Bij het herdenkingsmoment in Brussel waren 500 mensen aanwezig.

Bekijk: de politie houdt een minuut stilte ter ere van doodgeschoten collega

Videospeler inladen...

Meest gelezen