© EPA-EFE

Na meer dan 70 (!) jaar: Adidas zal vanaf 2027 niet langer de uitrustingen van de Duitse nationale voetbalteams mogen vervaardigen

Vanaf 2027 zal niet langer Adidas de truitjes aanleveren van de Duitse nationale voetbalploegen. Kledingconcurrent Nike zal die taak dan op zich nemen.

Jens Heylen

Al 74 jaar lang is de Duitse kledingfabrikant de hofleverancier voor de uitrustingen van de eigen nationale voetbalteams. Donderdag kondigde de DFB, de Duitse voetbalbond, echter aan dat er in 2027 een einde komt aan die decennialange samenwerking. Amerikaanse kledingproducent, en grootste concurrent, Nike zal vanaf dan de honneurs waarnemen. En dat voor minstens zeven jaar.

“We kijken uit naar de samenwerking met Nike en het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld”, legde DFB-voorzitter Bernd Neuendorf uit. “Dit partnerschap zal de DFB in staat stellen om belangrijke taken in het komende decennium te blijven vervullen met het oog op de uitgebreide ontwikkeling van het Duitse voetbal.” CEO Holger Blask sprak dan weer “van het beste financiële bod”.

De mannen kroonden zich vier keer tot wereldkampioen en driemaal tot Europees kampioen in het shirt van Adidas, de vrouwen kaapten twee wereldbekers en acht Europese titels weg.

Op het WK van 2026 in de VS, Mexico en Canada zullen de Duitse spelers zich dus voor de laatste keer tonen in een tenue van Adidas. Enkele dagen geleden loste het merk nog de officiële EK-truitjes van de ‘Mannschaft’ voor komende zomer.

Het thuisshirt© EPA-EFE

Het uittenue© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer