© Serge Minten

Maandag start omschakeling naar intelligente verkeerslichten op Kuringersteenweg in Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 25 maart 2024 met de ombouw van vijf opeenvolgende verkeerslichten op de Kuringersteenweg (N2) in Hasselt. Tussen het kruispunt met de Grote Baan en Herkenrodedreef komen slimme verkeerslichten die later dit jaar overschakelen in intelligente verkeerslichten (iVRI).

De aanpassingen zullen de doorstroming en veiligheid op deze drukke verkeersader van en naar Hasselt optimaliseren. Door noodzakelijke systeemaanpassingen aan de hardware, zullen deze verkeerslichten tijdelijk niet op elkaar afgestemd zijn en dat kan zeker tijdens de spitsuren heel wat verkeershinder met zich meebrengen. De werken zelf vinden grotendeels plaats buiten de spitsuren en duren tot september 2024. In totaal komen er vijf intelligente kruispunten, waar de verkeersregelaars voorzien worden van een slim karakter. Dat zijn de kruispunten van de Kuringersteenweg (N2) met de Grote Baan vlak na de spoorwegbrug komende van Hasselt-centrum, dat van de Kuringersteenweg (N2) en de Schampbergstraat nabij de winkelzone, van de Kuringersteenweg (N2) met de Grote Baan bij het op- en afrittencomplex 27 Hasselt-West, de Kuringersteenweg (N2) met de Stevoorste Kiezel (N739) en de Kuringersteenweg (N2) met de Herkenrodedreef (N729).

Verkeershinder

De werken, die grotendeels plaats vinden buiten de spitsuren, starten maandag 25 maart en duren tot eind september. Ze vinden grotendeels plaats buiten de spitsuren om de hinder te beperken. De aannemer start aan de lichten van de Kuringersteenweg en Grote Baan en schuift dan op naar het volgende kruispunt. Door de systeemaanpassingen, zullen de verkeerslichten tijdelijk niet gecoördineerd functioneren, hetgeen overdag en zeker tijdens de spitsuren heel wat verkeershinder met zich meebrengen. ‘s avonds en ‘s nachts worden slijpwerken uitgevoerd om detectielussen aan te brengen in het wegdek. Die zorgen voor enige geluidshinder voor de directe omgeving.(dj)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer