© Shutterstock

Aantal luchtweginfecties daalt verder: van code geel naar code groen

Het aantal mensen met luchtweginfecties in ons land is opnieuw gedaald en bevindt zich nu op een laag niveau. Omdat de druk op het zorgsysteem goed onder controle is, is beslist om het dreigingsniveau af te schalen van code geel naar groen. Dat meldt de federale overheidsdienst Volksgezondheid donderdag.

Eind februari werd al afgeschaald van code oranje naar geel, maar de voorbije weken is het aantal luchtweginfecties verder gedaald. De Risk Management Group besloot daarom om verder af te schakelen naar code groen en het ‘Winterplan’ voor dit jaar af te sluiten.

“Het blijft echter mogelijk om een luchtweginfectie op te lopen”, aldus de FOD in een mededeling. Daarom blijven de basisaanbevelingen gelden om de meest kwetsbare personen te beschermen, zeker voor mensen die ziek zijn. Het gaat onder meer om handen wassen, hoesten en niezen in een wegwerpzakdoek of in de elleboog, thuisblijven als je ziek bent of een masker dragen zolang je symptomen vertoont.

Het systeem met de kleurcodes is nog relatief nieuw en is gebaseerd op ervaringen tijdens de coronapandemie. Elke kleurcode gaat gepaard met specifieke aanbevelingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer