Het aandeel werd bij het begin van de beursdag aangeboden aan 34 dollar.
Foto: AP

Aandeel van Reddit neemt vliegende start op eerste beursdag, koers met bijna 50 procent gestegen

Het aandeel van het Amerikaanse socialemediaplatform heeft hoge ogen gegooid op de eerste beursdag op Wall Street. Bij het afsluiten bedroeg de prijs per aandeel 50,44 dollar per aandeel. Dat is 48 procent hoger dan de openingskoers van het aandeel.

Beleggingsanalisten beschrijven de eerste beursdag van het aandeel van Reddit als een groot succes. Reddit plaatste 22 miljoen aandelen op de beurs van New York aan 34 dollar per stuk.

De vraag naar het aandeel was veel groter dan het aanbod en dus steeg het aandeel fors. Na enkele uren handel bedroeg de koerswinst 67 procent. Bij het afsluiten van de beursdag kwam het aandeel uit op een koers van 50,44 dollar, goed voor een stijging van 48 procent.

Het is nog te vroeg om te oordelen of het aandeel die hoge koers zal aanhouden. "Reddit is een bedrijf dat (nog) niet winstgevend is en beleggers willen bedrijven die winst maken. Ik zou potentiële kopers aanraden om de kat uit de boom te kijken en wachten tot de eerste kwartaalcijfers bekend zijn", zegt expert economie Chris Sugira in VRT NWS Laat.

Reddit staat bekend om fora over de meest uiteenlopende onderwerpen die gebruikers kunnen aanmaken. Anderen kunnen met duimpjes hun goed- of afkeuring uitspreken over de berichten die hier verschijnen. Dit bepaalt ook welke berichten hoog staan in die fora.

Bekijk: "Je kan Reddit vergelijken met een digitale stad", legt Chris Sugira uit

Videospeler inladen...

Meest gelezen