© VTM

“Kan zijn dat coach niemand overhoudt voor liveshows”: ‘The voice’ pakt uit met cross battles

Na blind auditions, knockouts en battles komt er vrijdag een nieuwe term bij in het woordenboek van The voice van Vlaanderen. We maken kennis met de cross battles, een splinternieuwe ronde waarin de coaches voor het eerst niets te zeggen hebben over wie naar de liveshows gaat.

“Het spel wordt harder gespeeld dan ooit.” Coach Koen Wauters heeft het over de cross battles, de nieuwste ronde in The voice van Vlaanderen. Daarin zullen de teams voor het eerst strijden tegen elkaar. Om de beurt dagen de coaches elkaar uit. Koen, Natalia, Jan en Mathieu moeten dus hun beste tactiek bovenhalen om te bepalen wie ze naar voren schuiven met een eigen song.

Bij de start telt elk team zes talenten, maar hoeveel blijven er over voor de liveshows?© vtm

Het lot van de kandidaten ligt daarna niet meer in de handen van de eigen coach. Die mag nog enkele complimentjes uitdelen, maar wie doorstoot naar de liveshows wordt bepaald door ‘klein muzikaal Vlaanderen’. Die jury bestaat uit de twee coaches die niet betrokken zijn bij die specifieke battle en een groep van mensen die professioneel of in hun vrije tijd met muziek bezig zijn. Te herkennen bij die stemmers: The voice kids-coach Coely, Billie Leyers en Berre. Het zou dus zomaar kunnen dat een coach elke cross battle wint en zijn zes resterende talenten kan meenemen naar de liveshows. Ook het omgekeerde is mogelijk. Enkele verkeerde keuzes of pech en misschien blijft er niemand meer over in het team van Koen, Natalia, Jan of Mathieu. Ook Laura Tesoro huppelt backstage nog rond. Zij kan als vijfde coach nog steeds afvallers opvissen.

Wie tegen wie moet zingen, blijft dus nog even een verrassing. Maar er zijn twee Limburgse zangeressen die in deze eerste (van twee) aflevering van de cross battles de microfoon moeten opnemen. Sofie Ertryckx is de enige vrouw in het team van Jan Paternoster. Hij schuift de Hasseltse vrijdag naar voren met What’s a woman van Vaya Con Dios. “Ik wil heel graag naar de liveshows. Het is erop of eronder”, zegt Sofie strijdvaardig.

Sofie uit Hasselt zingt ‘What’s a woman’ van Vaya Con Dios.© vtm

Liene Cuyx moet de eer van team Mathieu verdedigen. De 19-jarige uit Kortessem doet dat met Take me to church van Hozier, maar echt zeker voelt ze zich niet. “Ik heb heel veel schrik. Ik denk dat ik er nu uit ga liggen.”(nco)

Liene uit Kortessem zingt ‘Take me to church’ van Hozier.© vtm

The voice van Vlaanderen, vrijdag om 20.40 uur op VTM en VTM GO 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer