Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Photonews

Al vijfde jaar op rij meer fietsdoden in Vlaanderen, maar toch is fietsen veiliger geworden: hoe kan dat?

Op amper een week tijd gebeurden er enkele zeer zware ongevallen met fietsers. Daarbij kwam onder andere een zevenjarig jongetje om het leven. Klopt het dat er in Vlaanderen steeds meer fietsers sterven in het verkeer? Hun aantal stijgt inderdaad al vijf jaar op rij, maar toch is fietsen veiliger geworden. Hoe kan dat nu?

87 reacties

  • Kris Mertens

    1 maand geleden
    Indien de automobilisten meer respect voor de wegcode zouden hebben zou dat al veel uitmaken.
  • Stephan Priem

    1 maand geleden
    Als ik dagelijks de stommiteiten zie van alle weggebruikers samen verwonderd het mij dat er niet meer ongevallen gebeuren en ik blijf erbij afleiding en de gebrekkige kennis van de verkeersregels zijn de grootste boosdoener. Daarbij komt nog dat vele fietsers dubbel zo snel rijden dan vroeger, wat ook de reactietijd halveert.
  • Rene Spoelberghs

    1 maand geleden
    Wim Declercq, fietsstraten en bredere fietspaden en smaller banen betekenen niet dat auto's veel dichter naast fietsers moeten rijden. In een fietsstraat is het verboden fietsers te passeren met de auto en in de bebouwde kom mag je enkel voorbijsteken als je een meter afstand kan houden, buiten de gebouwde kom 1,5m. Maar geen enkele bestuurder houdt zich eraan. Blijf met je auto achter fietsers als er niet voldoende ruimte is. Punt.
  • Erik Verdyck

    1 maand geleden
    Krijgen de jongeren nog praktische proeven met de fiets … JA ! Hier werken verschillende gemeentes samen om de jongsten vertrouwd te maken met het verkeer . Zij rijden een bepaald traject gesteund door vele vrijwilligers EN politie dus stop met die onzin van “ krijgen ze nog wel verkeersles “ Haal die elektrische bazaar er van tussen en je zal het verschil wel merken … maar voor vele “ volwassenen “ is het dan weer “ raak niet aan mijn winkel of het is de fout van de andere !!!!
  • Wim Wuytack

    1 maand geleden
    Dat klopt allemaal dat er fietsers zijn die alle regels aan hun laars lappen. Maar soms heb ik de indruk dat automobilisten bewust fietsers hinderen uit soort een frustratie of haat en dat is niet ok. Ik volg alle regels, heb nooit oortjes in,ben niet met de gsm bezig en toch werken sommige automobilisten hun frustratie uit op mij.