BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Opnieuw melding van zware mishandeling in gevangenis Sint-Gillis: "Niemand wil het volgende slachtoffer van de drugsduwers worden”

UPDATEIn de gevangenis van Sint-Gillis zou opnieuw een gedetineerde mishandeld zijn door medegevangenen. Dat meldt Sudpresse. Vijf gedetineerden zouden - onder dreiging van een pak slaag - hun drugs in de anus van een medegevangene hebben verstopt. Het Gevangeniswezen ontkent echter aan onze redactie dat er sprake zou zijn van een nieuw geval van mishandeling.

9 reacties

  • pierre samaey

    1 maand geleden
    Mishandeling dat mag nergens ook niet in de gevangenis. Dat er gevochten en van alles gebeurt dat heeft al altijd bestaan. Men moet ook zien waar het gebeurt, op afdelingen waar er velen voor meer dan tien jaar en langer vastzitten, dit zijn geen doekjes, dit zijn mensen die in het dagelijks leven mishandeling bedreiging normaal vonden, dit is hun leven. Met het verdubbelen van cipiers gaan deze praktijken niet minderen en geen enkele cipier gaat een cel binnengaan om rellen te stoppen.
  • Eddy Jans

    1 maand geleden
    In Antwerpen staat er één personeelslid voor 60 gedetineerden , in Engeland 1 personeelslid per 6 gedetineerden.
  • Marc Spandel

    1 maand geleden
    De wereld bestaat uit elkaar tegenwerkende tegenstellingen. De moeilijkste om te aanvaarden is deze van Goed en Kwaad. Probleem is, dat het kwaad nu overwint omdat het meest macht heeft veroverd, tot in de hoogste niveaus van bestuur en justitie. Gevolg voor het Goed is, dat zelfverdediging niet mogelijk wordt gemaakt (verboden wordt), waardoor het Kwaad steeds meer terreinwinst boekt.
  • etienne vijverman

    1 maand geleden
    zorg er voor dat er geen drug de gevangenis binnen kunnen komen !!!! in de eerste plaats
  • Peeters Francis

    1 maand geleden
    Ik vrees dat we alles nooit zullen weten maar onze minister van justitie zal zijn mouwen opstropen en dat probleem oplossen.