© Getty Images, YouTube

Facebook-baas Mark Zuckerberg koopt cadeautje voor verjaardag: jacht van 300 miljoen dollar

Mark Zuckerberg is jarig. We zouden hem een fles wijn kopen, maar vermoedelijk is de Facebook-topman duurdere cadeaus gewoon. Ten bewijze: de man heeft zichzelf om zijn 40ste verjaardag te vieren een jacht van zo’n 275 miljoen euro gekocht.

jvh
Bron: Page Six, Bild, De Telegraaf

De 118 meter lange Launchpad werd oorspronkelijk gebouwd door een Nederlands bedrijf voor een Russische koper. Die man verzeilde door de oorlog in Oekraïne echter op een sanctielijst, waarna de scheepsbouwer het bootje in de etalage plaatste. Het schip werd onlangs gespot nabij Fort Lauderdale, in de Amerikaanse staat Florida.

LEES OOK. Waarom de rijkste man van Azië zo’n show maakt van het huwelijk van zijn zoon: “Hét uitgelezen moment om je sociale standing, macht en rijkdom te tonen”

Het zou gaan om het 45ste grootste jacht ter wereld. De buitenkant bestaat uit een stalen romp, de bovenkant is van aluminium. Over het interieur is alleen bekend dat het Franse bedrijf Zuretti Interior Design ervoor verantwoordelijk is.

Het gespecialiseerde Superyachtfan weet wel dat er “met gemak” ruimte is voor 22 gasten, en dat er een crew van 48 mensen nodig is om het schip te laten varen. Voor het onderhoud en gebruik van het jacht alleen al zouden de kosten jaarlijks oplopen tot een slordige 28 miljoen euro. Al is dat maar een schijntje voor de man wiens privéfortuin wordt geschat op zo’n 161 miljard euro.

LEES OOK. Zo groot dat brug afgebroken moet worden, en het is niet eens de grootste: het bootje van Bezos en andere superjachten

© Dutch Yachting

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER