Koken op de Ovun is altijd een beleving, vindt chef Broes Tavernier. Rechts: Piet De Kersgieter bij zijn Ovun.
Volledig scherm
PREMIUM
Koken op de Ovun is altijd een beleving, vindt chef Broes Tavernier. Rechts: Piet De Kersgieter bij zijn Ovun. © Joeri Seymortier / Ovun

Foodfotograaf Piet (44) lanceert de Ovun, het ‘ultieme toestel’ voor vuurkoken: “Driesterrenchef Tim Boury heeft er net eentje besteld”

Fan van buiten koken op een gezellig houtvuur? Dan moet je de Ovun leren kennen: een toestel waarin je kan barbecueën, roken, brood bakken én pizza’s maken. Ontworpen en gemaakt door foodfotograaf Piet De Kersgieter (44), een Bruggeling die nu in Landskouter bij Oosterzele woont, maar zijn werkplaats in Aalter heeft. “Als kind wou ik altijd al uitvinder worden.” Wij woonden een kookworkshop bij. “Ik ben onder de indruk van dit toestel”, zegt topchef Broes Tavernier van ‘t Vijfde Seizoen in Aalter. Al moet je er wel stevig voor in de geldbuidel tasten.