DEBAT VAN DE DAG. 16- en 17-jarigen móéten nu toch naar stembus: goed of slecht idee?
Volledig scherm
DEBAT VAN DE DAG. 16- en 17-jarigen móéten nu toch naar stembus: goed of slecht idee? © BELGA

DEBAT VAN DE DAG. 16- en 17-jarigen móéten nu toch naar stembus: goed of slecht idee?

16- en 17 jarigen moeten dan toch naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Dat besliste het Grondwettelijk Hof. Maar wat denk jij? Is het goed dat jongeren vanaf 16 jaar verplicht moeten opkomen bij de Europese verkiezingen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.

63 reacties

  • Marc Saerens

    1 maand geleden
    Schaf de 'stemplicht' gewoon af, probleem opgelost !!!
  • Frederic Schots

    1 maand geleden
    Dus als ik het Grondwettelijk Hof begrijp is elke belg gelijk.Gaan ze dan binnekort ook 12 jarigen, 13 jarigen, 14 jarigen en 15 jarigen naar het stemhokje doen gaan? De politiek zou eens werk kunnen maken om het verplicht gaan stemmen af te schaffen zo als het al is bij de gemeente verkiezingen;
  • Marcel naessens

    1 maand geleden
    als ze volwassen genoeg zijn om te stemmen zijn ze volwassen genoeg om verantwoordelijk te zijn voor hun daden.Dus volwassen op 16 jaar ook gerechtelijk.Verplicht stemmen is altijd fout.
  • raf stevens

    1 maand geleden
    En de leerkrachten zullen 'objectieve' info meten geven aan de jongelui, die zo beïnvloedbaar zijn als wat en die daar ook in grote meerderheid niet van wakker liggen. Verhofstadts idee wordt helaas realiteit.
  • Ronny Dekimpe

    1 maand geleden
    16 jaar is veel te jong en men is ook nog niet meerderjarig. Dus misschien zullen de ouders het in hun oor fluisteren.