© Jozef Croughs

Ouders en kinderen maken tijd voor elkaar tijdens de Week van de Opvoeding

Woensdag was het Huis van het Kind het decor van een leuke spelnamiddag. Ouders en kinderen leerden er dat samen zijn en samen dingen doen, niet altijd grote inspanningen hoeft te vergen.

Jozef Croughs

De actie kadert in de Week van de Opvoeding. Die staat dit jaar in het teken van het thema ‘samen lachen, samen huilen, samen praten, samen eten. Laagdrempelige activiteiten moeten kinderen en ouders duidelijk te maken dat tijd nemen voor elkaar en samen iets leuks doen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Ook Het Huis van het Kind Haspengouw bewijst dat plezante ouder-kind-momentjes meer dan dikwijls in de kleine hoekjes schuilgaan. Heel wat organisaties kwamen er samen voor een gezellige namiddag. Ouders en kinderen konden er inspiratie opdoen om meer tijd met elkaar door te brengen.

“Stad en OCMW vinden preventieve gezinsondersteuning cruciaal. Natuurlijk is het belangrijk dat je in je gezin ook tijd hebt voor elkaar. Hoe je dat eenvoudig kan combineren met een drukke agenda, maakten we duidelijk tijdens deze leuke spelnamiddag. Maar ook buiten de Week van de Opvoeding wordt ook alles in het werk gesteld om onze gezinnen bij te staan met hulp en ondersteuning op hun maat. Samenbundelen we de krachten om ons aanbod zo nog beter af te stemmen op hun wensen en behoeftes”, weet OCMW-voorzitter Pascy Monette. De Limburgse gedeputeerde van Welzijnsbeleid Frank Smeets kwam er kennismaken met het ruime aanbod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer