Boze boeren betogen dinsdag opnieuw in Brussel

© BELGA

Boze landbouwers trekken op dinsdag 26 maart voor de derde keer dit jaar uit protest naar Brussel. Dat hebben de Europese organisatie Via Campesina (ECVC), die kleine en middelgrote landbouwbedrijven vertegenwoordigt, en de Waalse landbouworganisatie Fugea vrijdag te kennen gegeven. Fugea verwacht zowat 300 tractoren in de hoofdstad.

wver
Bron: BELGA

Ook de Waalse landbouwfederaties FJA en Fwa zullen deelnemen. Aan de Wetstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Willem de Zwijgerstraat, is omstreeks 10.30 uur een “symbolische actie” gepland. Dat is vlakbij de Europese Commissie.

Hoewel ze toegeven dat er enige vooruitgang geboekt werd sinds het uitbreken van de landbouwprotesten, eisen de boze boeren nog steeds een afdoend antwoord op hun vragen over onder andere een eerlijke verloning voor de landbouwers en een einde aan de vrijhandelsakkoorden.

De recente voorstellen van de Europese Commissie zijn “onvoldoende” om de oorzaken aan te pakken van de protesten door boeren in heel Europa, meent Via Campesina.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen