App Temu.
Volledig scherm
PREMIUM
App Temu. © Getty Images via AFP

Chinese ‘Temu’ is nog erger dan TikTok: “De app wil de rechten om je telefoon ‘s nachts te ontgrendelen”, zeggen computerexperts

De populaire Chinese app ‘Temu’ gaat volgens computerexperts nog een flinke stap verder met informatie verzamelen van gebruikers dan het al gecontesteerde TikTok. De Chinezen vragen naast je foto’s, contacten, locatie en wifi-gegevens bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om software te installeren op je smartphone en zelfs geluiden op te nemen. Het Centrum voor Cybersecurity voert een onderzoek. Wat kunnen Temu-gebruikers nu doen om hun gegevens te beschermen?

21 reacties

  • Yvan Lissens

    1 maand geleden
    Ik koop veel op het Internet, maar van websites zoals Shein en Temu blijf ik ver weg.
  • Ann Verschueren

    1 maand geleden
    Eric, ergens betaal je wel uiteindelijk de rekening voor die goedkope bestellingen. Waarom wordt alles hier duurder en sluiten hier meer en meer ondernemingen? De sociale lasten en belastingen zullen hier alleen maar stijgen.
  • Eric De Baeremaeker

    1 maand geleden
    Doordat alles duur is in onze zelfstandige winkels kopen de mensen daar goedkoper . Die app op hun gsm zal niet veel nieuws opleveren want het zijn gewone mensen die niets te verbergen hebben . Temu , aliExpress , Shein veroveren het westen . Wegwerp artikelen aan zeer goedkope prijzen . Mensen moeten ergens besparen , zelfs restaurants kosten zijn voor velen onbetaalbaar geworden . Ze kunnen hun kleren en restaurant kosten niet fiscaal aftrekken .
  • Lieven Peeters

    1 maand geleden
    Wat als je de app niet gebruikt, maar gewoon via hun webshop bestellingen doet, wat ook kan . Hun voorstel tot overdreven discount bij de eerste bestelling geeft al voldoende de indicatie dat ze op de app registratie uit zijn, natuurlijk . Maar dat zal bij de meeste app’s wel zo zijn, niet alleen de Chinese .
  • Ann Verschueren

    1 maand geleden
    Het hoogste wantrouwen en zeker geen apps installeren voor sites die u overweldigen met goedkope reclames zoals Temu, maar ook Shein.