Carolien Smeyers (midden vooraan) neemt de cheque in ontvangst van de vriendenkring van de brandweer.© LWH

Brandweer steunt inrichting speelruimte kinderafdeling in ziekenhuis

Diest -

De vriendenkring van de brandweer heeft een cheque van 1.000 euro overhandigd aan de kinderafdeling van het Algemeen Ziekenhuis Diest (AZD). Het geld is bestemd voor de inrichting van de speelruimte in de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Luc Weyens

De pediatrie van het AZD zit nu nog in het gebouw van het ziekenhuis aan de Hasseltsestraat. Het ziekenhuis is volop bezig met de bouw van een nieuw complex op de Verversgracht in de buurt van de andere vestiging van het ziekenhuis aan de Michel Theysstraat. Binnen ongeveer een jaar wordt de aanzet gegeven van de verhuizing naar de nieuwbouw.

“Op de kinderafdeling zal plaats zijn voor 18 bedjes”, zegt Carolien Smeyers van de kinderafdeling van het ziekenhuis. “Om het verblijf in het ziekenhuis voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken, willen we er een leuke speelruimte inrichten. Er komt onder meer een interactieve speltafel. Daaraan zullen de kinderen met verscheidene samen kunnen spelen. Bovendien zijn de spelletjes aan te passen aan de leeftijd. Ook voorzien is een autootje waarin de kinderen zelf kunnen gaan zitten, aan het stuur draaien, enzovoort. Ook de kinderen van het dagziekenhuis zullen er in afwachting van hun ingreep in het operatiekwartier welkom zijn. De spelruimte is ook bestemd voor broertjes en zusjes van kinderen die op bezoek komen bij een kind dat op de afdeling verblijft.” De inrichting van de speelruimte wordt in totaal op 10.000 euro geraamd. Dat geld wil de kinderafdeling met giften bij elkaar proberen te krijgen.

De vriendenkring van de brandweer van Diest heeft daarvoor dus al een aanzet gegeven. “Met onder meer de organisatie van ons bal brengen we geld bij elkaar dat we voor diverse doelen gebruiken. We willen nu ook systematisch sociale doelen ondersteunen”, beklemtoont voorzitter Eddy Pans. “We richten nu onze focus op kinderen. Onze volgende bijdrage zal naar de actie gaan om te voorkomen dat kinderen met een lege brooddoos naar school moeten komen.”

Aangeboden door onze partners