Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx houdt de druk af: "Als Sakamoto clean schaatst, steekt ze er met kop en schouders bovenuit"

 vr 22 maart 2024 17:24
Loena Hendrickx
Loena Hendrickx

Loena Hendrickx begint straks als leidster aan de vrije kür op het WK kunstschaatsen. Sporza sprak met de Belgische schaatstopper aan de vooravond van de WK-ontknoping. "Na de korte kür heb ik niet veel geslapen", bekende ze.

Het tijdsverschil met Montreal bedraagt 5 uur, maar toch hebben heel veel Belgische fans eerder deze week de korte kür van Loena Hendrickx gevolgd.

 

"Ik ben echt geschrokken hoeveel mensen daarvoor wakker gebleven zijn. Dat heeft me echt verrast. Ik heb ook heel veel berichtjes gekregen van mensen die ik niet ken", vertelt Hendrickx na haar training van donderdag.

 

Hoe was haar gevoel na de korte kür? "Ik heb zeer weinig geslapen", lacht ze. "Ik geraakte maar moeilijk in slaap en ik was 's ochtends ook vroeg wakker. Mijn lichaam heeft wel afgezien, maar de kiné heeft alles weer losgemaakt."

Drie punten voorsprong lijkt misschien veel, maar als ik één klein foutje maak en de rest blijft foutloos, dan is het snel veranderd.

Loena Hendrickx

Tijdens de training voelde Loena Hendrickx zich naar eigen zeggen "oké" op het ijs. "Ik was een beetje shaky. Het is goed dat er nog een dag tussen is. Zo heeft mijn lichaam nog wat tijd om te recupereren en kan ik hopelijk nog een betere vrije kür schaatsen."

 

Een kleine val tijdens de training liet ze niet aan haar hart komen. "Ik miste mijn afsprong een beetje. Tijdens de vrije kür moet ik meer gefocust zijn en in mezelf vertrouwen. Ik ga uit van het beste."

 

Hendrickx begint met een voorsprong van 3 punten aan de vrije kür. "Dat lijkt misschien veel, maar als ik één klein foutje maak en de rest blijft foutloos, dan is het snel veranderd. De favoriete blijft Kaori Sakamoto. Zij is echt enorm sterk in de vrije kür. Als zij clean schaatst, steekt ze er met kop en schouders bovenuit."

Gerelateerd: