Mechelen

Vier minderjarigen opgepakt voor bruut geweld in parking station Mechelen

Het slachtoffer werd meegelokt naar de ondergrondse parking van het station in Mechelen.© Joren De Weerdt

Begin deze week zijn vier minderjarigen opgepakt die verdacht worden van zwaar geweld tegen een dertienjarig meisje. Het slachtoffer werd begin maart minutenlang geslagen en ook gewurgd, en uiteindelijk van haar geld en gsm beroofd. Twee minderjarigen zijn in een gesloten instelling geplaatst.

De feiten speelden zich begin maart al af, maar het nieuws raakte nu pas bekend. “Op 2 maart had een dertienjarig meisje afgesproken met een vriendin in Mechelen. Ze werd door die vriendin en twee andere jongeren naar de ondergrondse parking van het station gelokt. Daar werd ze aangevallen door twee jongemannen. Die hadden hun gezicht onherkenbaar gemaakt door bivakmutsen te dragen”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. “Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer twaalf minuten lang werd geslagen en zelfs gewurgd.”

Naar verluidt was het tienermeisje gevraagd om te gaan shoppen in Mechelen, maar dat bleek een smoesje te zijn om haar te kunnen aanvallen en te beroven.

Het slachtoffer raakte gewond bij de overval en vertelde thuis aan haar ouders wat er gebeurd was. Onder meer op basis van de bewakingsbeelden van het centraal station kon de politie vier verdachten identificeren. Het gaat om twee meisjes en twee jongens tussen dertien en zestien jaar oud.

De vier konden begin deze week worden gearresteerd en werden voorgeleid bij de Mechelse jeugdrechter. “Twee minderjarigen werden in een gesloten jeugdinstelling geplaatst, twee anderen kregen strenge voorwaarden opgelegd”, aldus het parket. (tdk)