Het meisje werd meegelokt naar de ondergrondse parking van het station in Mechelen. Daar vonden de feiten plaats.© Joren De Weerdt

“Tienermeisje minutenlang geslagen, gewurgd en beroofd”: politie pakt vier minderjarigen op na zwaar geweld

Mechelen -

Speurders hebben begin deze week vier minderjarigen opgepakt die aanmerking komen voor zwaar geweld dat ze tegen een dertienjarig meisje in Mechelen hebben gebruikt. Het slachtoffer werd begin maart minutenlang geslagen en zelfs gewurgd en uiteindelijk van haar gsm beroofd. Twee minderjarigen zijn in een gesloten instelling geplaatst.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich begin maart al af, maar het nieuws raakte nu pas bekend. “Op 2 maart had een dertienjarig meisje afgesproken met een vriendin in Mechelen. Ze werd door die vriendin en twee andere jongeren naar de ondergrondse parking van het station gelokt. Daar werd ze aangevallen door twee jongemannen. Die hadden hun gezicht onherkenbaar gemaakt door bivakmutsen te dragen”, bevestigt Kristof Aerts van het Antwerpse parket het nieuws. “Uit het onderzoek blijkt ondertussen dat het slachtoffer twaalf minuten lang werd geslagen en zelfs gewurgd.”

Naar verluidt was het tienermeisje gevraagd om te gaan shoppen in Mechelen, maar dat bleek dus een smoesje te zijn om haar te kunnen aanvallen en te beroven. Tijdens het zware geweld moest ze immers ook haar geld afgeven.

Het slachtoffer raakte gewond bij de overval en vertelde thuis aan haar ouders wat er gebeurd was. Vervolgens werd ook de politie van de feiten op de hoogte gebracht. De lokale recherche van politiezone Rivierenland beet zich vast in het dossier en bekeek onder meer de bewakingsbeelden van het centraal station. Het onderzoek bracht uiteindelijk vier verdachten in beeld: twee meisjes en twee jongens. De vier zijn volgens het parket tussen de dertien en zestien jaar oud.

Jeugdrechter

De vier konden begin deze week worden gearresteerd en werden voorgeleid bij de Mechelse jeugdrechter. “Twee minderjarigen werden in een gesloten jeugdinstelling geplaatst, twee anderen kregen strenge voorwaarden opgelegd”, aldus nog het parket.

Waarom het gezelschap zo’n zwaar geweld heeft gebruikt tegen het tienermeisje, blijft voorlopig een vraag. Het onderzoek naar de feiten wordt de komende dagen en weken verder gevoerd. Het slachtoffer is zwaar aangeslagen door hetgeen haar overkomen is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer