© EPA-EFE

Tajon Buchanan spreekt voor het eerst sinds vertrek bij Club Brugge: “Het verschil is dat je bij Inter iedere dag op topniveau moet presteren”

Tajon Buchanan heeft voor het eerst van zich laten horen sinds hij in januari Club Brugge verliet voor het grote Inter Milan. De 25-jarige Canadees deed dat in een interview met het sportkanaal OneSoccer, dat het gesprek op Youtube plaatste.

Marnix Taes

Voor welgeteld zeven miljoen euro ruilde Buchanan blauw-zwart tijdens de wintermercato in voor de Nerazurri. De Canadese rechtervleugelverdediger kwam in Milaan terecht bij een geoliede machine en zijn eerste maanden in Italië staan dan ook in teken van de aanpassing aan de club, de stad en de cultuur. “Het is een gigantische club en soms besef je dat niet goed, omdat alles zo snel om je heen gebeurt. Ik probeer zo veel mogelijk te leren en me zo snel mogelijk aan te passen. Ik mag hier trainen en spelen met de beste voetballers ter wereld, dus het is echt een droom die uitkomt.”

33 speelminuten. Dertien tegen Salernitana, veertien tegen Lecce en zes tegen Napoli. Meer speeltijd kreeg Buchanan voorlopig nog niet van zijn coach Simone Inzaghi, al is de Canadees wel erg lovend over zijn Italiaanse trainer. “Hij is een van de beste coaches ter wereld. Hij wil elke wedstrijd winnen, is heel competitief en tactisch en is duidelijk wat hij van zijn spelers verwacht. Ikzelf probeer vooral te weten te komen wat hij van me verwacht en -als ik de kans krijg- dat ook effectief te tonen. Het vraagt natuurlijk tijd, maar als ik hard blijf werken en mijn niveau bewaar, dan ben ik zeker dat er speelkansen zullen volgen.”

© AP

Wereldreis

Wat was dan het verschil met Club Brugge? “Je krijgt geen rustdagen bij Inter. Hier moet je elke dag op je topniveau zijn en presteren alsof je op elk moment je plaats in het team kan kwijtspelen. Dat verandert je natuurlijk ook als speler en in die zin was mijn transfer zeker een stap hogerop dan wat ik gewend was bij Club.”

Brampton Youth SC, Missisauga Falcons, Real Colorado, Syracuse, Sigma FC, New England, Club en Inter. Sinds 2007 speelde Buchanan al voor acht clubs in vier verschillende landen. Een reis rond de wereld dus, eentje die mentaal wel zwaar kan zijn als je zover van huis bent. “Daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Ik ben inderdaad al in verschillende landen, omgevingen en culturen geweest. Voetbal leerde me aanpassen en als je presteert, dan krijg je ook het respect van iedereen. Momenteel ben ik wel Italiaans aan het leren en ik speel voetbal als job, dus ik mag absoluut niet klagen”, beëindigt Buchanan lacherig het interview.

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer