© Bart Borgerhoff

STVV Team Delorge - Team Dierckx 6-2

Delorge incasseert tackles en knuffels in Legends Game op Stayen

Vrijdagavond werd op Stayen de ‘Legends Game’ beslecht. Met allemaal ex-Kanaries, hier en daar weliswaar met een kilootje meer dan in hun betere sportieve tijden.

Er werden twee teams gebouwd rond aanvoerders Peter Delorge en Eddy Dierckx. Na amper één minuut opende Kris Buvens de score voor team Delorge. Een gedecideerde scheidsrechter David Meekers wees enkele minuten voor de rust naar de stip toen Verjans werd neergehaald, Van Houdt maakte gelijk. Siani zorgde voor de 2-1 net voor de pauze.

In helft twee begonnen de fysieke mankementen op te spelen, uiteindelijk werd er een zware 6-2 score genoteerd. Vangeel zorgde samen met een supersub (winnaar van invalbeurt in de ticketverkoop) voor de 3-1, na een assist van Delorge, die volop tackles (en knuffels) incasseerde, zeker toen hij later van kamp veranderde om te depanneren. Siani bleef de mooie combinaties met Boffin opstapelen. De Kameroener maakte 4-1, Vangeel de 5-1 en de 6-1. Eddy Dierckx legde onder luid gejoel van bijna 1.000 fans de 6-2 eindcijfers vast. Zelfs materiaalman Benny Liebens maakte nog een invalbeurt in de vijftig minuten durende wedstrijd.

Basisploeg team Delorge: Steppe, Dello, Kotysch, Vangeffelen, Deferm, Boffin, Delorge, Mennes, Buvens, Vangeel, Antheunis, Siani. Coach: Poll Peters.

Basisploeg team Dierckx: Deelkens, Aerts, Balog, Dierckx, Van Oekelen, Curto, Verjans, Chimedza, Daelmans, Van Houdt, De Coninck, Morhaye. Coach: Roland Velkeneers.

Doelpunten: 1’ Buvens 1-0, 22’ Van Houdt (strafschop) 1-1, 25’ Siani 2-1, 39’ (supersub) 3-1, 40’ Siani 4-1, 42’ Vangeel 5-1, 46’ Vangeel 6-1, 47’ Dierckx 6-2.

Scheidsrechter: David Meekers.

Toeschouwers: 1.000. (gus)