Bruno Beeckman over terreuraanslag in Moskou: “Politici in Oekraïne hebben verzekerd dat ze er niets mee te maken hebben”

Onze reporter en Rusland-kenner Bruno Beeckman volgt ook nauwgezet alle ontwikkelingen rond de schietpartij in Moskou. “Op dit moment is het veel te vroeg om conclusies te trekken. Wat er wel al gebeurd is, is dat hooggeplaatste politici in Oekraïne hebben verzekerd dat ze er niets mee te maken hebben”, vertelt hij.

sodb

LEES OOK. Schietpartij in concertzaal bij Moskou: sprake van 40 doden, dak van zaal deels ingestort

“Volgens ooggetuigen die zijn kunnen gaan lopen waren er twee tot vijf schutters aanwezig, allemaal met baarden. Zij begonnen in het rond te schieten. Veel mensen zijn naar de kelder gevlucht en moesten geëvacueerd worden en een heel groot deel is naar het dak gevlucht.”

“Op dit moment is het veel te vroeg om conclusies te trekken. Wat er wel al gebeurd is, is dat hooggeplaatste politici in Oekraïne hebben verzekerd dat ze er niets mee te maken hebben.”

De voormalige Russische president Dmitri Medvedev heeft vrijdag gezegd dat Rusland de leiders van Oekraïne zal “vernietigen” als blijkt dat zij verantwoordelijk zijn voor de dodelijke aanslag op een concertzaal in de Russische hoofdstad Moskou.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER