© Anja Blevi

MAKE-OVER. Katrien kiest te vaak comfy boven fashion, wij geven haar een totaalpakket

“Ik kies nog te vaak comfy boven fashion”, vertelt Katrien Mesotten uit Diepenbeek. En daar wil de mama van twee verandering in brengen. Na een verbouwing en een verhuis, maakt ze nu eindelijk tijd voor me-time. Ons make-overteam geeft haar een frisse coupe en een kleurrijke look.

Stien Vanbaelen

Vol enthousiasme wandelt Katrien Mesotten (43) onze studio binnen. De mama van twee is razend benieuwd naar haar metamorfose. “Ik ben vooral nieuwsgierig naar wat de stylist voor mij zal uitkiezen. Als het maar geen kort rokje of spannend topje wordt.” (lacht)

Katrien werkt op de technische dienst van de gemeente Diepenbeek: “Een mannenwereld, waarin ik vooral onopvallend en functioneel gekleed ga. Een blauwe jeans, een T-shirt, sneakers en klaar! Make-up? Dat draag ik bijna niet. Hooguit een likje mascara en een beetje blush. Maar ook thuis kies ik nog te vaak comfy boven fashion. Ik hou nochtans van felle kleurtjes en leuke prints, maar hoe ik dat combineer in een toffe outfit? Daar kan ik wel een handje hulp bij gebruiken. We hebben recent ook gebouwd, waardoor er weinig tijd en budget overbleef om de inhoud van mijn kleerkast te vernieuwen.” Hoog tijd voor me-time dus. Enter: ons make-overteam.

Zo komt ze binnen in onze studio

© Anja Blevi

Dit vindt ze van het resultaat

Katrien: “Vooral in de kappersstoel was het spannend, maar deze frisse coupe is zeker geslaagd. Ook de fleurige outfit is helemaal mijn ding, en ook nog eens draagbaar. Dit is comfy én fashion, een totaalpakket!”

Outfit Katrien: vest 295 euro, jeans 195 euro, top 70 euro, muiltjes 445 euro, handtas 375 euro, armband 210 euro bij La Bottega© Anja Blevi

Hier shop je de outfit en meer voor deze look

De tips van ons make-overteam

Stylingtip

Styliste Liesbeth Verlinden voor La Bottega: “Door een stoere jeans te combineren met een vrouwelijk vestje krijg je een hippe, sexy look. Wil je je outfit een gedurfde twist geven? Ga dan zoals Katrien voor een accessoire of andere eyecatcher in een knalkleur. Door de kleur niet perfect af te stemmen met je outfit oogt het geheel net dat tikkeltje creatiever.”

© Anja Blevi

Beautytip

Visagiste Vera Kellens voor La Bottega: “Ga je voor een zachte look? Gebruik eens een bruine in plaats van een zwarte eyeliner. Wij fleuren Katriens lichte huidje op met peach lippenstift en blush. Tip: je kan een creamy lipstick ook als blush gebruiken door een paar puntjes op je wang te zetten en te blenden.”

© Anja Blevi

Kapseltip

Luc Boonen voor Mod’s Hair: “Heb jij ook bruine ogen als Katrien? Blijf dan weg van assige tinten en ga resoluut voor warme tinten. Wij geven Katrien een bruine haarkleur en een balayage die zorgt voor meer diepte in de kleur. Haar korte coupe is levendig en gemakkelijk om zelf te stylen.”

© Anja Blevi

I.s.m. styliste Liesbeth Verlinden, visagiste Vera Kellens met Bellapierre voor La Bottega (labottega.be), en kapper Luc Boonen voor Mod’s Hair (modshairhasselt.be), alle in Hasselt.

Je ook kandidaat stellen? Surf naar hbvl.be/make-over
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer