Zware brand vernielt hangar, woning gevrijwaard

Vladslo -

In een hangar naast een woning in de Kortewildestraat in Vladslo bij Diksmuide is zaterdagmorgen een zware brand uitgebroken. Dat ging gepaard met een grote zwarte rookontwikkeling die tot ver te zien was. De schade in de hangar is groot, de woning kon gevrijwaard worden.

Het vuur werd iets na 9 uur ontdekt in een hangar van Westtrac. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop, herstel en service van landbouwmachines. Daarnaast verhuren ze ook landbouwtractoren en landbouwverreikers. Er was toen al een flinke rookpluim te zien. Brandweerposten Diksmuide en Leke rukten massaal uit voor de industriebrand en vroegen al gauw de versterking van omliggende posten. Bij hun aankomst stegen dikke zwarte rookpluimen op uit de hangar. (Lees verder onder de foto’s)

Bij hun aankomst stegen dikke zwarte rookpluimen op uit de hangar.© if

Bij hun aankomst stegen dikke zwarte rookpluimen op uit de hangar.© if

De brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg op de naastgelegen woning en een showroom van tractoren. De hangar raakte wel volledig vernield. Daar zouden vooral machines gestaan hebben. Vooralsnog is er ook geen sprake van eventueel asbestgevaar. Wat de brand veroorzaakte, is nog niet duidelijk. De brandweer blijft nog een tijdje ter plaatse om na te blussen. Niemand raakte gewond. (Daron Mertens)

© fvl

© fvl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen