Wegwerpsigaretten viseren volgens Vandenbroucke "voornamelijk onze jongeren".
Volledig scherm
Wegwerpsigaretten viseren volgens Vandenbroucke "voornamelijk onze jongeren". © Getty Images

België verbiedt verkoop van elektronische wegwerpsigaretten vanaf 2025

Ons land verbiedt vanaf 1 januari 2025 de verkoop van elektronische wegwerpsigaretten, nadat het daarvoor de goedkeuring kreeg van de Europese Commissie. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in een persbericht. “De wegwerp e-sigaret brengt de maatschappij en het milieu veel schade toe. Dit schadelijk product viseert voornamelijk onze jongeren. Ik ben dan ook verheugd dat we dit van de markt kunnen halen”, aldus de minister.

28 reacties

  • Frank D'Hondt

    2 maanden geleden
    Weer en nog een regeltje meer
  • Johan Snauwaert

    2 maanden geleden
    als men een rookvrije generatie/maatschappij wil mag regering inkomsten daarvan (accijnzen en btw) niet meer meerekenen in de begroting men moet dit dan zien als een extra inkomst die men kan gebruiken
  • Yvan Lissens

    2 maanden geleden
    Het probleem is dat de wegwerpvape in het illegaal circuit gaat terrecht komen. Even slecht voor het milieu en veel slechter voor de gebruikers want er is geen controle meer op kwaliteit en inhoud. De staat moet stoppen met hun verbodcultuur, ze moeten een land leiden, niet kleuterleidster willen spelen.
  • Danny Govaerts

    2 maanden geleden
    Waarom zo lang wachten. Is de voorraad in de winkel op is bestellen niet meer mogelijk met uiterste datum van verkoop 2025, zou beter zijn. Nu gaan handelaars nog grote voorraden inslaan , en een excuus zoeken om de verkoop langer te laten duren.
  • Martin Van Lersberghe

    2 maanden geleden
    Heb nog niet veel plastieke rietjes langs de straat zien liggen, maar de e-sigaretten des te meer!