Beroemdheden bieden publiekelijk hun excuses aan na onthulling van prinses Kate dat ze kanker heeft

Enkele beroemdheden hebben zich verontschuldigd bij de Britse prinses Kate, bij wie kanker vastgesteld is, voor grapjes die ze over haar gemaakt hebben in de voorbije maanden.

gjs

Sinds Kate Middleton in januari een operatie aan haar buik onderging en duidelijk werd dat ze even uit het publieke oog zou verdwijnen, werd er wereldwijd fel gespeculeerd over wat er aan de hand was. Er deden tal van memes en complottheorieën de ronde over wat er nu precies aan de hand zou zijn, en er werd op sociale media flink gelachen met de wel erg knullige met Photoshop bewerkte foto van de prinses en haar kinderen. Het ging zo ver dat de prinses vrijdag dan maar besliste om een video te posten op sociale media, waarin ze aangaf behandeld te worden voor kanker en waarin ze vooral ook rust vroeg.

LEES OOK. Maag- en darmspecialist Luc Colemont over diagnose Kate: “Als iemand in de familie kanker heeft, heeft heel de familie kanker”

Blake Lively.© Shutterstock

Het nieuws wekt heel wat reacties op in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Vanuit de pers krijgt ze niets dan steun, en ook meerdere bekendheden kruipen door het stof. Zo is er de Amerikaanse actrice Blake Lively, onder meer bekend van Gossip girl, die na de bewerkte foto zelf een foto slecht bewerkt had en die op Instagram gepost had om te spotten met Kate. “Ik weet zeker dat het niemand iets kan schelen vandaag, maar ik vind dat ik dit moet toegeven. Ik maakte een domme post rond de ‘photoshop fails’-rage en, oh, man, die post heeft me vandaag gekrenkt. Het spijt me. Ik wens jullie het allerbeste.”

LEES OOK. “Prins Harry en Meghan wisten niets van Kates kanker af en vernamen het nieuws samen met de rest van de wereld”

Ook Omid Scobie, de officieuze biograaf van Harry en Meghan, postte op sociale media dat hij betreurde dat hij een aftelklok gepost had naar de aankondiging van Kate. Meghan King (39), bekend uit The real housewives of Orange County, zei dan weer zich erg slecht te voelen voor het bijdragen aan de complottheorieën over de prinses. “Ik zag al het nieuws over Kate Middleton en het is zo verschrikkelijk. Ik ben even oud als zij dus het raakt me echt en ik stuur gewoon gebeden en goede vibes haar kant op. Ik voel me echt slecht dat ik heb deelgenomen aan de speculaties over buitenechtelijke dingen, die, ik bedoel, het kan nog steeds het geval zijn, maar het is niet belangrijk hier.”

LEES OOK. Britse prinses Kate maakt bekend dat ze kanker heeft: “Het heeft tijd gekost om de schok te verwerken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER