Video gemaakt net na haar vrijlating.

Nieuwerkerkse ‘Temptation island’-verleidster dient klacht in tegen Ghanese overheid

Nieuwerkerken -

Nadat ze eind vorig jaar in een Ghanese cel belandde, stapt ‘Temptation island’-verleidster Shallie Abbiusi (30) naar de rechter. Ze klaagt de overheid van Ghana aan voor een onwettige arrestatie en deportatie.

Bij ons is ze bekend als ex-miss en verleidster in Temptation island. En sinds 2022 was Shallie Abbiusi ook een beroemdheid in Ghana. Ze presenteerde er de WK-show op televisie en werd uitgeroepen tot tv-persoonlijkheid van het jaar. Maar eind 2023 belandde ze twee keer in de cel, omdat ze gesjoemeld zou hebben met haar verblijfsvergunning. Iets wat Abbiusi ten stelligste ontkent. De arrestatie kwam er na haar steun aan een nieuwe politieke beweging die de Ghanese veiligheidsdienst labelt als ‘gevaarlijk’. Uiteindelijk werd Abbiusi het land uitgezet.

Het verblijf in de gevangenis noemde ze een schending van haar mensenrechten. “Ik zat in een donkere cel, zonder raam of verluchting. Ik moest mijn kleren afgeven, kreeg één onderbroek voor een hele week, en een klein stukje zeep. Slapen moest op een dunne, vieze matras op de grond. De omstandigheden waren hallucinant. Ik ben er ziek geworden.”

LEES OOK. Nieuwerkerkse ‘Temptation island’-verleidster vertelt hoe ze in Ghanese cel belandde: “Het was hallucinant”

Na haar uitzetting keerde Abbiusi terug naar haar familie in Rotselaar. Nu heeft ze klacht ingediend tegen de Ghanese overheid wegens een onwettige arrestatie en deportatie. “Niets verhindert me om terug naar Ghana te gaan, maar het zou niet verstandig zijn”, zei ze in januari. “Ghana zou een rijk land moeten zijn, maar corruptie en mismanagement verhinderen dat.”

LEES OOK. Nieuwerkerkse ‘Temptation Island’-verleidster Shallie terug in België na helse rollercoaster: “Mijn mensenrechten zijn geschonden” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer