© Getty Images via AFP / Instagram

Ontgoocheld en trots tegelijkertijd: Loena Hendrickx heeft alles laten bezinken en spreekt haar fans toe na vierde plaats op WK

Na haar korte kür lag Loena Hendrickx op koers voor een medaille op het WK kunstschaatsen, maar na een val tijdens de vrije kür liep het mis. De Arendonkse werd vierde en sprak haar fans met gemengde gevoelens toe vanuit Montreal.

havg

LEES OOK. Geen medaille voor Loena Hendrickx na val in vrije kür: “Ik wilde graag, maar twijfelde tegelijk”

“Een vierde plaats is goed, maar niet goed genoeg”, zo oordeelde Loena Hendrickx meteen na haar kür.

Toen de Kempense alles wat had laten bezinken, sprak ze haar fans toe via sociale media. “Ik ben zo teleurgesteld”, stak ze van wal op haar Instagram Stories. “Het is een lang seizoen geweest en mijn voorbereiding op dit WK was verre van ideaal”, schreef ze na een nachtje slapen.

“Het is oké om je te voelen zoals ik me voelde gisteren: droevig en teleurgesteld. Het toont alleen maar aan dat ik erom geef en dat mijn liefde voor de sport groot is. Nu ga ik van welverdiende rust genieten en mijn volgende doelen stellen.”

© Getty Images via AFP

Om er dan in kapitale letters aan toe te voegen: “En hey, niemand kan mijn ‘kleine gouden medaille’ van de korte kür afpakken. Ik ben daar zo ongelooflijk trots op!”

Naast ontgoocheling was er dus ook plaats voor fierheid bij de Kempense, die tot slot haar fans bedankte voor de enorme steun en de vele lieve berichtjes. “Ik voel geliefd en dat maakt me bijzonder gelukkig”, besloot Hendrickx, die ook nog een foto van haar gouden plak voor de korte kür deelde.

LEES OOK. ANALYSE. Op het moment van twijfel deelde Sakamoto een mentale uppercut uit aan Loena Hendrickx

© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten