© Inge Kinnet/Boumediene Belbachir

Belle Perez blikt terug op ruzie met Stijn Meuris: “Achteraf gezien had hij gelijk”

Toen ze in 2000 doorbrak met ‘Hello world’ was niet iedereen even positief voor Belle Perez (48). Op radiozender Joe vertelde ze hoe ze ruzie kreeg met een kritische journalist: Stijn Meuris (59). “Maar eigenlijk had hij gelijk.”

In Joe le taxi met Ann Van Elsen (44) sprak Belle Perez onder meer over het begin van haar carrière. Ze brak door in Eurosong met Hello world, dat haar eerste hit werd. Maar één artikel schoot bij de zangeres in het verkeerde keelgat.

“Ik was 23. Een journalist schreef toen een artikel over hoe ik nog niet veel had meegemaakt in mijn leven. Dus hoe kon ik in godsnaam zingen over: ‘Hello world, this is me, life should be fun for everyone’? Volgens hem had ik nog geen rugzak. En eigenlijk had die persoon gelijk. Maar ik was zo boos.”

LEES OOK. 25 jaar Belle Perez: “Ik moet een grens trekken om mijn gezin te beschermen”

De journalist in kwestie was Noordkaap-zanger Stijn Meuris, die nog werkte voor zusterkrant Het belang van Limburg. “Uiteindelijk hebben we dat uitgepraat”, aldus Perez. “En hij had ook gelijk, maar dat besef je pas wanneer je die rugzak daadwerkelijk hebt. Nu besef ik dat de showbizz mijn ‘golden ticket’ is geweest. Ik heb mezelf kunnen ontplooien. En ik ben mijn ouders dankbaar dat ze mij hebben laten vliegen. Dat was moeilijk voor hen, want ze waren heel beschermend.”

“Mijn ouders zijn op jonge leeftijd vanuit Spanje naar België gekomen. Ze zijn ontworteld geweest, maar het kon niet anders. Het was niet leefbaar in Spanje. Dat doorzettingsvermogen heb ik van hen meegekregen. Je moet vechten voor bepaalde zaken in je leven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER