© RR

Pommelien Thijs verliest overgrootmoeder Paula (102), voor wie ze haar Zomerhit-trofee won: “Ze was slim, grappig en warm”

Pommelien Thijs (22) heeft afscheid genomen van haar overgrootmoeder Paula, die onlangs nog te zien was in ‘Het laatste portret’ van Lieve Blancquart op VRT 1. Vrijdag overleed ze op 102-jarige leeftijd.

Het is fotografe en tv-maakster Lieve Blancquart die het overlijden bekendmaakte. “Paula is niet meer. Ze is gisteren (vrijdag, red.) in haar slaap overleden. Mijn ontmoeting met haar was kort maar om nooit te vergeten. Ze was slim, grappig en warm. Sterkte aan iedereen die haar moet missen.”

Paula laat 5 kinderen, 17 kleinkinderen en 35 achterkleinkinderen achter, onder wie ook Pommelien Thijs. De zangeres had een hechte band met haar overgrootmoeder. Vorig jaar beloofde ze dat, als ze de Zomerhit won, de trofee voor Paula was. En ze hield woord. “Ik denk dat deze mooi op haar kast zal staan”, zei ze na haar zege.

© Instagram

Paula was een hevige supporter van haar achterkleindochter: ze bekeek in het rusthuis alle afleveringen van #Likeme. Ook de liefde voor zelfontworpen kledij deelde ze met Thijs. Tijdens de opnames van Het laatste portret was Paula 101. Ze was nog in goede gezondheid, maar gaf zelf aan dat het mooi was geweest. Twintig jaar eerder was haar echtgenoot overleden aan dementie. Met het portret dat Blancquart van Paula en haar familie maakte, voelde ze zich klaar om afscheid te nemen.

Een jaar geleden overleed ook de oma van Pommelien Thijs. Dat gebeurde vlak voor ze deelnam aan De expeditie: Groenland. Tijdens haar tocht over het ijs stond Thijs geregeld stil bij dat afscheid. (DVG)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER