Betogers tegen de Israëlische regering in Tel Aviv.
Foto: Belga

Duizenden Israëli's betogen in Tel Aviv en Jeruzalem tegen regering-Netanyahu en voor vrijlating gijzelaars

In Israël hebben vanavond weer duizenden mensen betoogd tegen de regering van premier Benjamin Netanyahu en voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars in de Gazastrook. Er waren betogingen in de steden Tel Aviv en Jeruzalem. De betogers blokkeerden verschillende straten en het kwam ook tot botsingen met de politie.

Zowat elke dag komen duizenden Israëli's op straat om hun ongenoegen te uiten over de manier waarop de regering-Netanyahu de oorlog in Gaza aanpakt. Vooral het feit dat er nog altijd meer dan 100 Israëli's door Hamas in Gaza worden gegijzeld, blijft kwaad bloed zetten.

Vanavond kwam het tot botsingen met de politie omdat ze wegen blokkeerden. De politie zette daarbij ook het waterkanon in. Enkele betogers zijn ook opgepakt. 

Betogers in Jeruzalem vroegen het ontslag van premier Netanyahu, die volgens hen chaos veroorzaakt in het leven van veel Israëli's. "Waar je ook kijkt, is er chaos", zei een van de organisatoren. "Dat is het resultaat van de gevoerde politiek. Erger zelfs, de chaos ís de gevoerde politiek." 

Volgens een andere betoger leidt de regering-Netanyahu de Israëli's naar een afgrond van corruptie, degeneratie en vernieling. "De toekomst ligt in onze handen: verkiezingen nu omwille van de oorlog! Verkiezingen nu, ondanks de oorlog!"

De betogers in Jeruzalem werden ook toegesproken door verwanten van gijzelaars.

Meest gelezen