Zelfbedachte superheld komt tot leven en actiefilm vol stunts: de leukste dromen uit 'De droomfabriek'

De zelfverzonnen superheld van de 12-jarige Jules komt tot leven, enkele waaghalzen mogen zich uitleven in een actiefilm en Heikki kan stiekem meespelen in elke droom van dit seizoen. Dit zijn de leukste dromen uit de laatste aflevering van 'De droomfabriek' op VRT 1.

De droomwereld van Jules (12) wordt werkelijkheid

Jules is 12 jaar oud en wil van de wereld graag een groenere plek maken. Omdat hij een mentale beperking heeft, leeft hij graag in een droomwereld waarin hij zelf een groene superheld is: Grassie, die al het gras laat groeien. "Grasmaaiers zijn mijn aartsvijanden."

Hij droomt ervan dat iedereen die zelfbedachte superheld leert kennen, volgens zijn ouders de geknipte opdracht voor 'De droomfabriek'. Gloria neemt Jules dan ook mee om de mascotte van de Maai-Mei-Niet-campagne van Knack te worden. Hij mag omschrijven hoe Grassie er precies uit ziet en in de studio de bewegingen doen die de basis van de animatie vormen.

Videospeler inladen...

In de studio krijgen Jules en zijn ouders het resultaat van de campagne te zien. De jongen wordt er even sprakeloos van. Aan het einde van de aflevering brengt Sam Gooris het lijflied van Grassie, 'Laat het gras maar groeien', zelfs live in de studio.

Droomfigurant Heikki (37) zorgt voor het leukste moment

De 37-jarige Heikki stuurde een erg originele droom in. Hij stelde namelijk voor om incognito in alle dromen van 'De droomfabriek' te figureren, om ze zo ook van op de eerste rij mee te kunnen maken. Zo droeg 'De droomfabriek' de afgelopen 8 afleveringen dus een geheim met zich mee.

Heikki dook op als wandelende matras in de Ikea en was de winnaar van een marathon, maar was evengoed beveiligingsagent, limousine-chauffeur, barman en voetbalmascotte. Hij bleef daarbij steeds discreet op de achtergrond, maar in deze laatste aflevering kan hij zijn droom eindelijk onthullen.

Videospeler inladen...

Enkele waaghalzen beleven de droom van hun leven

Heel wat ingezonden dromen kwamen van mensen die wat meer actie in hun leven wilden. Zo wilde Geert graag aan een openstaande brug hangen en Stein iemand over de toog sleuren in een gevecht in een bar. Zelfs Maria, die 92 jaar oud is, viel in deze categorie, want ze droomde er al jaren van om een hele rij glazen op de grond te gooien.

Gloria organiseert daarom, met de hulp van Tom Waes, een auditieronde voor al deze avontuurlijke dromers. Ze selecteren er de beste kandidaten en bundelen al die stunts in een droomfabriek-actiefilm, die deze laatste aflevering in première gaat.

Videospeler inladen...

Wat met de oproep van vorige week?

Vorige week deelde Sofie haar sportieve droom. Ze wilde een marathon uitlopen, maar graag als allerlaatste over de meet komen. Op die manier hoopt ze duidelijk te maken dat lopers die als laatste finishen, ook echte doorzetters zijn die wat meer aandacht verdienen. Droomcoach Siska Schoeters riep daarom op om voor Sofie te komen supporteren.

Tijdens haar parcours krijgt Sofie de steun van Bart, Gloria en Siska, die de loopster fanatiek tot aan de eindstreep begeleiden. "Ik heb nog nooit iemand zo laatst geweten", zegt Siska enthousiast.

Na enkele uren bereikt Sofie moe maar voldaan de finishlijn op het Kaaiplein in Hamme, waar een hoop vurige supporters haar staan op te wachten. Omringd door gejuich en versiering slaagt Sofie er in haar eerste marathon te finishen, zoals gehoopt als allerlaatste.

Sofie bereikt als laatste de finishlijn van de marathon

Er komt een tweede seizoen van 'De droomfabriek'. Heb jij zelf ook een droom die je in vervulling wil zien gaan? Laat dat dan weten via Wedstrijden en oproepen | VRT MAX.

Meest gelezen