Woensdagavond kans op onweer: bekijk hier waar de kans het grootst is

© BELGA

Voorlopig kan u nog even genieten een gezellig terrasje bij zomerse temperaturen, maar vanavond stijgt de kans op onweer. Vooral het noordwesten van het land kan enkele stevige buien over zich heen krijgen.

jdb

Lees hier: TIPS. Wat moet ik doen voor en tijdens onweer?

Woensdagnamiddag profiteren we nog van een zonnig en zeer warm weertype. Enkele stapelwolken kunnen tot ontwikkeling komen, en op een plaatselijke bui na, vooral in het noordwesten, blijft het droog.

Op het eind van de namiddag neemt de hoge en middelhoge bewolking toe in het westen. We halen maxima tussen 23 en 25 graden in de Ardennen, rond 27 graden aan de kust en tussen 27 en 30 graden elders. Er staat een meestal matige wind uit zuid tot zuidoost.

Onweer

Vanavond neemt de bewolking vanuit het westen toe. Op het eind van de avond gaat het vooral in de provincies Oost - en West-Vlaanderen regenen. Plaatselijk kan het ook onweren. In de loop van de nacht trekt de regenzone verder oostwaarts.

Volgende dagen gevoelig frisser

Morgen wordt een grijze en gevoelig frissere dag. Aanvankelijk kan het overal nog regenen. Later schuift de regen oostwaarts en wordt het in de westelijke helft droger terwijl het in het oosten de ganse dag kan blijven regenen.

De maxima liggen tussen 14 graden in het uiterste westen en 18 graden in het noordoosten en zuiden. De wind waait zwak tot matig en is eerst overwegend westelijk om later veranderlijk te worden.

Donderdagnacht wordt het zwaarbewolkt tot betrokken en gaat het regenen. Vooral in de westelijke helft van het land kan er lokaal veel regen vallen. De minima liggen tussen 11 graden in het westen en 16 graden in het uiterste zuiden. De wind spant aan tot matig of soms vrij krachtig en draait van overwegend noordoostelijke richting naar overwegend zuidelijke richting. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk tot 50 of 60 km/u.

Vrijdag verwachten we veel bewolking met, vooral over het westen, regen en buien. Elders is het wat droger al kunnen er ook enkele buien vallen. Fris weer met temperaturen tussen 11 en 17 graden. Bij de doortocht van een depressie kan de wind eerst aantrekken tot vrij krachtig of krachtig uit zuid tot zuidwest met windstoten tot 60 of 70 km/h. Daarna waait die meestal matig en aan zee vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen