© ptb

17-jarige fietser in levensgevaar na ongeval, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

In West-Vlaanderen zijn rond hetzelfde tijdstip twee zware ongevallen met fietsers gebeurd waarbij de automobilisten vluchtmisdrijf pleegden. In Dikkebus (Ieper) werd een fietser (17) met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd, in Oostduinkerke (Koksijde) vielen een zwaargewonde en een lichtgewonde. De politie en het parket zoeken getuigen die meer informatie hebben over de ongevallen.

boj

De jonge fietser in Dikkebus werd iets voor 16 uur aangereden op het kruispunt met de Oude Bellestraat, Hallebaststraat en Waterdreef. De bestuurder van het aanrijdende voertuig pleegde vluchtmisdrijf. Een getuige zag een voertuig met verbrijzelde voorruit wegrijden naar de Hallabeststraat, in de richting van Wijtschate. Het slachtoffer liep zware hoofdletsels op en verkeert in kritieke toestand.

De deskundige die ter plaatse werd gestuurd, vraagt uit te kijken naar een auto van het type Peugeot 406 met donkere kleur (blauw of zwart) berline met schade links frontaal en een ingedrukte voorruit .

Wie over dit ongeval informatie heeft, neemt best contact op met de politie via 0800-30.300.

Ook in Oostduinkerke liep het woensdag rond 15.45 uur mis. Een voertuig van grijze kleur, vermoedelijk een Mercedes, BMW of Toyota, reed twee fietsers aan op de Albert-I Laan net voor de verkeerslichten. Een fietser raakte lichtgewond aan onder andere zijn knie en elleboog, de andere fietser werd zwaargewond met onder andere verwondingen in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf via de Paardevissersweg. Het voertuig kwam uit de richting van Nieuwpoort. Getuigen zagen dat het voertuig beschadigd raakte rechts achteraan.

Wie over dit ongeval informatie heeft, kan de politie bereiken op 058-533.000.

Het zijn niet de eerste zware ongevallen vandaag. In het Oost-Vlaamse Meerbeke, deelgemeente van Ninove, kwam woensdag rond 15 uur een vrouw om het leven toen ze op het zebrapad van een drukke weg werd gegrepen door een auto.

In Antwerpen is woensdagochtend een 34-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze met de fiets ten val kwam in een winkelstraat toen ze moest uitwijken voor de openslaande deur van een bestelwagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER