Eén dode en één persoon in levensgevaar na nachtelijke schietpartijen in Brussel, dader(s) van beide incidenten nog op de vlucht

In Brussel hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag twee schietpartijen voorgedaan. In Laken kwam daarbij een 29-jarige man om het leven, in Sint-Joost-ten-Node vecht het 28-jarige slachtoffer nog voor zijn leven. De dader(s) zijn nog op de vlucht.

gjs, jhw, aba
Bron: BELGA

De politie kreeg om 23.50 uur een oproep voor geweerschoten in de Steylsstraat in Laken, waarop verschillende patrouilles werden uitgestuurd. Ter plaatse werd een zwaargewonde 29-jarige man aangetroffen. De agenten probeerden de man nog te reanimeren, maar het slachtoffer overleed om 0.20 uur.

Een getuige die anoniem wenst te blijven, zegt rond 23 uur geroep te hebben gehoord op straat. “Er werd meermaals ‘fils de pute’ (hoerenzoon, nvdr) geroepen en nadien hoorde ik petards. Nadien zag ik een man op de grond liggen. Ik zag vier jonge gasten weglopen. Ze vluchtten te voet.”

(lees verder onder de foto)

Op de plaats van de schietpartij in Laken zijn bloemen gelegd voor het slachtoffer.© ABA

De dader of daders van die eerste schietpartij zijn voorlopig nog op de vlucht. Er werd een veiligheidszone ingesteld en de politieaanwezigheid in de wijk werd verhoogd om de bevolking gerust te stellen, klinkt het. Experts kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Ook in Sint-Joost-ten-Node deed zich afgelopen nacht een schietpartij voor. “Rond 3 uur hoorden politie-inspecteurs van de Politie Brussel Noord geweerschoten”, zegt woordvoerder Audrey Dereymaeker. “Ze gingen onmiddellijk naar de plaats van het schot in de Plantesstraat en troffen ter plaatse een slachtoffer aan met een schotwonde, aan wie ze eerste hulp verleenden.”

Volgens de politie bevond het slachtoffer, een 28-jarige man, zich in zeer kritieke toestand en overleed hij in het ziekenhuis. Het parket spreekt dat laatste tegen en meldt dat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Volgens onze informatie is de man hersendood verklaard en is zijn toestand dus erg zorgwekkend.

“Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de twee gebeurtenissen verband met elkaar houden”, aldus het parket. “De twee onderzoeken worden actief voortgezet om de dader(s) te identificeren en de precieze omstandigheden vast te stellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen