ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

IJzersterke Mads Pedersen wint Gent-Wevelgem na beklijvend duel met Mathieu van der Poel

RitverslagMads Pedersen (28) heeft voor de tweede keer in zijn carrière Gent-Wevelgem gewonnen. De Deen van Lidl-Trek klopte wereldkampioen Mathieu van der Poel in een sprint met twee. Jordi Meeus trok aan het langste eind in de pelotonsprint voor de derde plaats.

43 reacties

  • Joeri Hermans

    1 maand geleden
    Sprint E3 vorig jaar gezien? Toen was de code ook al gekraakt.. WVA heeft ook geleerd uit de verloren sprint in RVV enkele jaren geleden. Je moet natuurlijk de kans krijgen om te sprinten tegen MVDP, meestal is hij alleen weg..
  • Viviane De Backer

    1 maand geleden
    Sporza zegt "Pedersen kraakt de code van MVDP" Volgens mij heeft een Kasper Asgreen dat in 2021 ook al gedaan. Sprint met zen twee, Mathieu buigt het hoofd... Dat was dan wel de Ronde van Vlaanderen. Chapeau voor Mads.👍
  • Jan Verheyen

    1 maand geleden
    Mooie wedstrijd gezien maar het had anders kunnen lopen als Wanty-Gobert meewerkt in de achtervolging i.p.v. te speculeren op een spurt voor plaats 3. Net goed dat Girmay hierin dik geklopt werd. Als je als ploeg niet werkt in een klassieker verdien je ook het podium niet.
  • Lore Janssen

    1 maand geleden
    Belooft voor de Ronde als ook Visma weer aansluit met hun A-ploeg. Twee sterke blokken tegen een eenmansploeg die MVDP onvermijdelijk zal zijn volgende zondag.
  • Andy Van Daare

    1 maand geleden
    Pedersen vas veruit de betere, Mathieu was daar ook eerlijk in, al de rest dat hier verteld word is larie.