Op 26 februari 2024 blokkeerden boze boeren de Wetstraat in Brussel
Foto: Belga

Politie waarschuwt voor grote hinder door boerenprotest in Brussel dinsdag

Op dinsdag 26 maart houden landbouwersorganisatie een nieuwe betoging in Brussel. De Brusselse politie verwacht dat die in het hele Brusselse Gewest tot heel wat verkeershinder zal leiden, en raadt af om dinsdag met de auto naar Brussel te komen.

"Op dinsdag 26 maart wordt er opnieuw een grote landbouwersbetoging aangekondigd te Brussel", klinkt het bij de politie. "Er kunnen zich verkeersproblemen voordoen op het grondgebied van het Brusselse Gewest. Vanaf 06.00 uur is de Wetstraat afgesloten tussen het rond punt Schuman en de R20, de kleine Brusselse Ring, net als de Reyerstunnel komende van de E40 richting centrum en de Jubelparktunnel richting de Wetstraat."

"De kleine Brusselse ring kan op bepaalde momenten ontoegankelijk zijn voor het autoverkeer, evenals het kruispunt Kunst-Wet", gaat de politie verder. "Ook de straten in de omgeving van de Wetstraat en de Europese wijk kunnen verkeershinder ondervinden. Het merendeel van de deelnemers aan de betoging in de Wetstraat zal zich reeds van 's morgens vroeg via verschillende invalswegen verplaatsen, en de problemen kunnen aanhouden tot in de late namiddag."

De politie raadt dan ook af om met de wagen naar Brussel te komen, en raadt aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer, met een voorkeur voor metro en trein, of gebruik te maken van andere vervoersmiddelen.

Meest gelezen