© AP

Tientallen ontvoerde leerlingen bevrijd in Nigeria

In Nigeria zijn zo’n 140 leerlingen bevrijd die begin maart door gewapende personen uit een school in het noordwesten van het land werden ontvoerd. Dat hebben de lokale autoriteiten en het leger zondag gemeld.

gjs
Bron: BELGA

De schoolkinderen bleven ongedeerd, luidde het in een communiqué van gouverneur Uba Sani van de staat Kaduna. Volgens het leger konden 137 gijzelaars - 76 meisjes en 61 jongens - worden gered in de staat Zamfara en werden ze overgedragen aan de regering van de staat Kaduna. Eerder was het aantal slachtoffers door de onderwijzers en de dorpelingen nog geschat op zo’n 250, maar die balans werd intussen naar beneden herzien.

De kinderen van 8 tot 15 jaar oud werden volgens lokale media op 7 maart meegenomen door gewapende mannen die hun school in het dorp Kuriga hadden aangevallen. 

In Nigeria zijn massaontvoeringen, voor losgeld, een ware plaag. Het meest bekende incident dateert van april 2014, toen leden van de jihadistische groepering Boko Haram 276 meisjes ontvoerden uit een middelbare school in Chibok.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer