Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

DE GROTE PEILING. Zeven op de tien Belgen zouden ook nog gaan stemmen zonder opkomstplicht

Zeven op de tien Belgen zouden nog steeds gaan stemmen als het niet meer verplicht zou zijn, zeggen ze in de Grote Peiling. Het zijn vooral Vlamingen, mannen en 55-plussers die ook zonder opkomstplicht naar het stemhokje willen afzakken.

45 reacties

  • nick brouwers

    1 maand geleden
    Niet stemmen = niet klagen.
  • Gerda Phlypo

    1 maand geleden
    Wie zich wil mengen in de politieke verwezelijkheden dient te gaan stemmen anders zich onthouden van enige commentaar.
  • johan carton

    1 maand geleden
    Ik ga enkel stemmen als we terug de kans krijgen om federaal te stemmen voor één nationale regering. Enkel zo krijgt men ons mooie landje terug op de rails.Er zijn veel te veel ministers en kabinetten wat ons veel te veel geld kost. Enerzijds probeert men zoveel mogelijk gemeenten te fusioneren en anderzijds splitst men het land verder op, onbegrijpelijk!
  • Hubert Vanmechelen

    1 maand geleden
    Ik zie het gaan stemmen niet als een probleem. Alleen op welke partij moet ik stemmen want ze hebben allemaal wel wat - zelfs de extremen - waar ik me kan in vinden en iets waar ik me niet kan in vinden. Er schort dus iets aan het systeem. Teveel partijen met teveel gemeenschappelijkheden. Tja, wat nu !?
  • Christine Laevers

    1 maand geleden
    Mensen hebben gevochten hebben voor het stemrecht. Miljoenen mensen wereldwijd hebben geen of geen echte verkiezingen. Voor de Europese en gemeentelijke verkiezingen stem ik in Frankrijk, voor Belgisch nationaal is het met de post: ik zie maar twee politici met politieke kunde en dossierkennis : Demir en Weyts, en ja toevallig NVA. Ivm Europees : als extreme partijen vele zetels winnen, zullen ze bewust of onbewust met hun anti-Europa houding en geopolitieke onkunde Poetin een handje helpen.