De politiepatrouille wilde de bestuurder aanspreken op zijn te hoge snelheid.
Foto: Jonas Roosens

Politieachtervolging door het halve Meetjesland eindigt met crash in Bassevelde: "Bestuurder had levenslang rijverbod"

Toen de politie gisterenavond rond 22 uur een auto wilde controleren in Aalter, vluchtte die weg. Er volgde een politieachtervolging door het halve Meetjesland. Uiteindelijk konden inzittenden gearresteerd worden, nadat hun auto crashte in Bassevelde.  

De politiepatrouille wilde de bestuurder aanspreken op zijn te hoge snelheid. Ze deden hun blauwe zwaailichten aan, waardoor de auto versnelde en enkele rode stoplichten negeerde.

"Op dat moment besef je dat er iets niet klopt", vertelt korpschef Peter Ponnet van de zone Aalter-Maldegem. Na een lange achtervolging door drie politiezones in het Meetjesland, crashte de gevluchte auto uiteindelijk op het kruispunt van de Berkstraat en de Bekputstraat in Bassevelde, een deelgemeente van Assenede.

De 3 inzittenden sprongen uit het voertuig, maar werden na een zoekactie gearresteerd. Een helikopter verleende bijstand. "De bestuurder bleek een levenslang rijverbod te hebben, en ook de 2 andere inzittenden hadden een soortgelijke achtergrond en werden gezocht voor diverse misdrijven. Ze werden ondervraagd en later vrijgelaten, maar zullen versneld worden opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen", besluit Ponnet.

Meest gelezen