Foto: Joerie Dewagenaere

Gent-Wevelgem is hoogdag voor Wevelgem: "Meer volk dan ooit"

Massaal veel volk kwam op straat vandaag in Wevelgem, om samen naar de koers te kijken. Gent-Wevelgem maakt veel los bij de inwoners. Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) glunderde: "Van 's ochtends vroeg begroetten mensen je met een glimlach en de woorden 'zalige hoogdag'."

Wevelgem wilde dit jaar ook op het gebied van beleving alles uit de kast halen. Er werd meer georganiseerd in het centrum, onder meer een groot feest met optredens na de koers. En dat lokt veel mensen naar buiten. "Er was meer volk dan ooit. Je ziet dat de bewoners al weten dat er heel wat te beleven is", zegt burgemeester Seynhaeve.

Door de koers werden twee verdwenen cafés nieuw leven ingeblazen. De uitbaters van Cultuurcafé De Barriere lieten de voormalige Polka voor 1 dag opnieuw tot leven komen. "Gent-Wevelgem is een feest, en dat moet zo blijven. We wilden samen met andere lokale initiatieven zorgen voor meer plekken waar mensen de koers konden ervaren. Of dit het begin van een traditie is? Wellicht wel", vertelde de cafébaas.

Foto: Joerie Dewagenaere

Vlak bij de finish kwam ook weer café-frituur Sint-Barbara tot leven. "Ik wil al heel mijn leven een café openhouden, daarom kwamen we op het idee om hier rond Gent-Wevelgem vier dagen de pop-up Barvelo te openen”, vertelt zaakvoerder Hendrik Masselis, die fotograaf is in Wevelgem. "Gent-Wevelgem overtreft alles en Sint-Barbara was vaak een van de plaatsen waar het bruiste. Dat gevoel willen we ook terugbrengen." 

"We zullen hier nog langer doorgaan en inzetten op grote evenementen, zoals de Ronde Van Vlaanderen en het Europees Kampioenschap voetbal, maar ook het Eurovisie Songfestival. Gent-Wevelgem blijft wel een hoogtepunt.”

Meest gelezen