Genk was bij de pinken op de momenten dat het moest.© Sven Dillen

Volleybal Nationale 2 heren A

Maaseik daagt met slechts negen spelers op in derby tegen Genk: “Jammer dat sommigen zich niet aan afspraak houden”

Genk -

In de derby Genk-Maaseik nam de thuisploeg vlot de bovenhand (3-0). Maaseik verscheen slechts met negen spelers op het appel. “Jammer dat sommige jongens zich niet aan de afspraken houden”, reageerde kapitein Toon Janssen.

Bij Maaseik ontbraken Beesmans en Perilleux, waardoor opposite Meysmans naast Vliegen in het midden moest komen postvatten. Libero’s Franssen (werkverplichtingen Tomorrowland) en Neyens (out voor de rest van het seizoen) waren eveneens niet van de partij, Kwaspen depanneerde. Genk was wel op volle sterkte en wilde in het spoor van leider Guibertin B blijven. KVC speelde degelijk zonder meer en scoorde vlot via middenmannen Louwette en Lievens. Opposite Campforts was ook weer bij de pinken op de momenten dat het nodig was.

© Sven Dillen

“Maaseik miste iets te veel aanvalskracht om ons pijn te doen”, wist trainer Kris Vanrusselt. “Positief is ook de terugkeer van Robin Philippart, die voor het eerst sinds zijn appendixoperatie weer aan de pass stond. Dat maakt dat ik voor de Limburgse bekerfinale op paasmaandag weer op mijn twee setters kan rekenen.”

© Sven Dillen

“We waren met veel te weinig”, beaamde Maaseikse kapitein Toon Janssen. “Jammer dat sommige spelers zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Maar ik zoek geen excuses, want tegen een niet zo geweldig Genk lagen er zeker kansen. Die hebben we niet gegrepen. We zakken nu even weg naar de zevende plaats. In de resterende twee wedstrijden willen opnieuw een gooi naar die vijfde plek doen. Dan hebben we al bij al nog een redelijk seizoen gespeeld.”

Sets: 25-17, 25-18, 25-20.  (rkb)

© Sven Dillen

© Sven Dillen

© Sven Dillen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer