Ivan Rossomachin, een voor de oorlog in Oekraïne geronselde Russische misdadiger die kort na zijn terugkeer al met een bijl stond in te hakken op auto's.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivan Rossomachin, een voor de oorlog in Oekraïne geronselde Russische misdadiger die kort na zijn terugkeer al met een bijl stond in te hakken op auto's. © VKontakte

Russische gevangenen die in Oekraïne gingen vechten worden na jaar vrijgelaten, waarna ze aan het moorden en verkrachten slaan

In Rusland sluiten zeker twee gevangenissen, omdat er niet genoeg bewoners meer zijn. Die vertrokken grotendeels naar het Oekraïense front. En de rekrutering van gedetineerden gaat onverminderd voort. Al brengt dat gigantische problemen met zich mee. Hoeveel zijn er al vertrokken? Hoeveel teruggekeerd? En hoeveel sloegen er daarna weer aan het moorden en verkrachten? “We doen ‘s nachts geen oog meer dicht”, klaagden bewoners van een dorp waar een thuisgekomen veroordeelde twee dagen later met een bijl rondzwierf op straat.

4 reacties

  • Michel Roman

    2 maanden geleden
    Barbarij in de hoogste graad , niet moeilijk met dergelijke beslissingen van een president die paranoïa is.
  • edgard van echelpoel

    2 maanden geleden
    Als men de leider bezig ziet kent men ook de vruchten van zijn volgelingen.
  • Bollen Stefan

    2 maanden geleden
    Er zijn in ieder geval al velen gestorven aan het front. En als de gevangenissen moeten sluiten, zijn er ook minderoverheidsuitgaven. Maar om deze gekken vrij te laten? Lijkt me een gevaar voor de burgers.
  • Geens Rik

    2 maanden geleden
    Rusland werft hiermede extra militairen aan en ze besparen op het onderhoud van gevangen en nu ook door het sluiten van gevangenissen.