De huidige uitbater wil de concessie vroegtijdig stopzetten.© Geert Vanloffelt

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Na oud station zit nu ook sporthal van As zonder uitbater

As
Meerderheid: Voluit (13)Oppositie: CD&V (4), Vooruit (2)

Fietscirculatieplan: In het mobiliteitsplan van 2017 werd de nadruk gelegd op het realiseren van veilige fietsroutes. Om de fietsroutes in kaart te brengen, moest er eerst een fietsplan opgemaakt worden zodat hier vervolgens de nodige acties aan gekoppeld kunnen worden. Dit is nu gerealiseerd en werd ter kennisgeving aan de raad gepresenteerd. Het plan zal weldra aan de inwoners voorgesteld worden.

Uitbater gezocht voor horecagedeelte sporthal: De huidige concessionaris van de sporthal vraagt om in onderlinge toestemming de concessieovereenkomst te beëindigen. Daarom dient er een nieuwe procedure opgestart te worden. De gemeenteraad keurde de concessieovereenkomst goed, samen met de leidraad en het offerteformulier. De raad hoopt in mei de nieuwe uitbater voor te stellen.

Project Zorgzame Buurt verlengd: In december 2023 besliste de Vlaamse Regering om verder in te zetten op Zorgzame Buurten. Elk project Zorgzame Buurt krijgt nu de kans om nog een jaar verder te werken, met extra middelen. Om de opdrachten te kunnen volbrengen, gaat het gemeentebestuur de samenwerking met Saamo bestendigen voor de periode van één jaar. (geva)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer