Filip Dewinter in het Vlaamse Parlement, waar hij eerste ondervoorzitter is. / De Chinese Spion Changchun Shao.
Volledig scherm
Filip Dewinter in het Vlaamse Parlement, waar hij eerste ondervoorzitter is. / De Chinese Spion Changchun Shao. © BELGA / VTM NIEUWS

“Documenten bewijzen dat Filip Dewinter werkte voor Chinese Communistische Partij en werd betaald door Chinese spion”

Uit documenten die ‘Apache’ en ‘Humo’ maandag publiceren, blijkt dat Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter jarenlang in opdracht van China zou hebben gewerkt. Hij zou betaald zijn om op vraag van de Chinese spion Changchun Shao extreemrechtse politici in Europa te bewerken en een Chinese inlichtingendienst naar België te halen. In een reactie aan HLN spreekt Vlaams Belang over “oud nieuws”. Groen gaat zijn ontslag als ondervoorzitter van het Vlaams Parlement vragen.

127 reacties

  • Wesley Kenis

    1 maand geleden
    Nu alles opklopeen en vandaag lezen de dan dat een sos DRIE keer in hetzelfde dossier "over de schreef" gegaan is...van wie moeten we dan het meeste schrik hebben: een partij die NIKS te zeggen heeft of een die NU al het ene na het anders schandaal aan zijn schoenen heeft plakken???
  • Gio Van Gavere

    1 maand geleden
    Zouden de traditionele partijen die feiten ook zo opkloppen als deze door iemand van een traditionele partij zouden gepleegd zijn?
  • Philippe Corthout

    1 maand geleden
    Vraag me af wat het gevaarlijkste is… de naïviteit, de onkunde,… of het blindelings volgen van politici. Of dat nu aan de linker- of rechterkant gebeurt. De laksheid of onwetendheid tart elke verbeelding. De veramerikanisering van de politiek is compleet.
  • Jurgen Herbert

    1 maand geleden
    De belangrijkste vraag die men zich hier moet stellen is: wie had die zogezegde documenten aan de journalisten van Apache en Humo overhandigd?
  • Jan Peeters

    1 maand geleden
    En groen wil dat iedereen Chinese zonnepanelen gaat kopen, gemaakt door goedkope arbeidskrachten en door de overheid gesubsidieerd.