© AFP

Ericsson schrapt 1.200 jobs in Zweden

De Zweedse leverancier van telecomapparatuur Ericsson gaat in zijn thuisland Zweden 1.200 banen schrappen. Dat heeft het bedrijf maandag aangekondigd. Ericsson verwijst naar de “uitdagende markt” van mobiele netwerken, waarbij de volumes dalen nu klanten voorzichtig blijven.

jvh
Bron: BELGA

De banenreductie in Zweden houdt in dat 8 procent van het personeel daar weg moet. Tegelijk neemt Ericsson nog andere maatregelen om de kosten te drukken. Zo zal het bedrijf naar eigen zeggen ook minder consultants inschakelen en de processen stroomlijnen.

Een jaar geleden kondigde Ericsson al aan 1.400 banen te schrappen in Zweden. Ook zijn Finse concurrent Nokia kondigde vorig jaar aan dat duizenden banen moeten verdwijnen. 

Ericsson heeft in België Proximus, Orange en Telenet als klant. Zij moesten enkele jaren geleden op zoek naar nieuwe leveranciers voor hun netwerkinfrastructuur ter vervanging van de door de autoriteiten verbannen Chinese spelers. Ze kwamen toen bij de Europese bedrijven Ericsson en Nokia terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer