In de nacht van zaterdag op zondag werd een man doodgeschoten in de Steylsstraat in Laken
Foto: VRT NWS

Verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartij in Laken, "geen link met drugshandel"

Er is een verdachte aangehouden voor de dodelijke schietpartij in Laken van afgelopen weekend. Het gaat om een 26-jarige man, zo laat het parket weten. De man is aangehouden voor doodslag en het dragen van een wapen zonder vergunning. Volgens de burgemeester van Brussel, Philippe Close (PS), heeft de schietpartij geen link met het drugsmilieu.

De Steylsstraat in de Brusselse gemeente Laken werd in de nacht van zaterdag op zondag, net voor middernacht, opgeschrikt door een schietpartij. Daarbij werd een 29-jarige man doodgeschoten.

In het onderzoek is een 26-jarige verdachte opgepakt, zo laat het parket van Brussel weten. De man werd in verdenking gesteld voor doodslag en het dragen van een wapen zonder vergunning.

Uit de eerste elementen van het onderzoek zou blijken dat de feiten door meerdere daders werden gepleegd. Het onderzoek om de andere betrokkenen te identificeren is nog aan de gang.

Slachtoffer Sint-Joost-ten-Node nog altijd kritiek

In dezelfde nacht, rond 3 uur, was er ook een schietpartij in Sint-Joost-ten-Node. Daarbij werd een 28-jarige man zwaargewond.

Het parket laat weten dat het slachtoffer zich nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis bevindt. In het onderzoek naar deze zaak werd voorlopig nog niemand opgepakt.

"Geen link met drugsmilieu"

De schietpartij die zaterdagavond in Laken heeft plaatsgevonden houdt geen verband met het drugsmilieu. Dat heeft de burgemeester van de stad Brussel Philippe Close (PS) in de Brusselse gemeenteraad gezegd.

"Het verband met de drugsscene werd niet bevestigd. De gebeurtenissen van zondag hebben meer te maken met financiële fraude", zegt Close in een antwoord op vragen van verschillende gemeenteraadsleden over de toename van het aantal drugsgerelateerde incidenten en de schietpartij.

Meest gelezen