Filip Dewinter. / Carl Devos.
Volledig scherm
PREMIUM
Filip Dewinter. / Carl Devos. © Photo News

Betekenen nieuwe ‘Chinese’ onthullingen politiek einde voor Dewinter? Carl Devos: “Stel je voor dat hij dit vanuit een Vlaams kabinet kan doen”

Filip Dewinter (Vlaams Belang) zou jarenlang in opdracht van China hebben gewerkt, dat blijkt uit onderzoek van ‘Humo’ en ‘Apache’. Het is niet de eerste keer dat Dewinter in opspraak komt door zijn contacten met dictatoriale regimes. Betekent dit zijn politieke einde? Hoe kan voorzitter Tom Van Grieken de schade beperken? En liggen Vlaams Belang-kiezers hier wel van wakker? Wij stellen vijf vragen aan politicoloog Carl Devos (UGent): “Dit is geen goede zaak voor het imago van Vlaams Belang als bestuurspartij.”

96 reacties

  • Marko Decandt

    1 maand geleden
    Gino Denil, het gaat over nieuwe onthullingen over 2017, klein verschil. Er is toen al geoordeelt geweest dat er niets aan de hand was, dit documentje verandert daar niets aan. Het is enkel en alleen imagoschade berokkenen dat ze hier willen doen, maar het gaat averechts uitpakken. En mensen die het opblazen, zoals uzelf, hebben het sowieso al niet voor het VB.
  • Francois Van heyste

    1 maand geleden
    Die documenten zijn van vroeger ,wat gaan de partijen nu nog uitvinde´ om VB te willen schaden , kijk eerst eens naar de onverkozen minister ,over de zaak agusta indertijd, en nu hebben we een regering met onverkozennministers , en ons land wordt als een klucht gezien, gans de wereld lacht met ons
  • Roger Vanthillo

    1 maand geleden
    Ben zeker geen fan van de stijl van Dewinter. Ben zelfs geen kiezer van VB. Maar bij mij leeft wel een gevoel dat het oprakelen van oude koeien door een uiterst links groepje als Apache toch meer te maken heeft met het beschadigen van VB. Ook VRT sprong er in Terzake en De Afspraak onmiddellijk op. Misschien een reactie op de de recente peiling ?
  • Yves Cordy

    1 maand geleden
    En van al die andere partijen die al "eeuwen" in machtsposities zitten heeft er geen ene boter op zijn hoofd misschien? Remember Agusta. Remember 30.000.000 Bfr. indertijd verbrandt door ene die vandaag nog steeds minister is. Remember meer recent de corona vaccins en de mondmaskers. Remember El Kouakibi. En zo kan ik nog uren doorgaan.
  • marc castermans

    1 maand geleden
    Hetzelfde geldt nog meer voor de PVDA/PTB. Onbegrijpelijk dat sommige Vlamingen niet inzien dat ze op een partij stemmen die terug wil naar de periode dan de koude oorlog. Met de eeuwige slogan, 'laat de rijken betalen'.