Criminaliteit

Verdachte opgepakt voor moord op straat in Laken

Bloemen op de plek van de schietpartij in Laken.© rr

Er is een verdachte opgepakt voor de schietpartij die zaterdagnacht in Laken het leven heeft gekost aan Gael M., een 29-jarige man uit Denderleeuw. Dat meldt het Brusselse parket.

“Het gaat om een 26-jarige man”, zegt parketwoordvoerder Martin François. “De betrokkene werd in verdenking gesteld voor feiten van doodslag en van het dragen van een vergunningsplichtig wapen, zonder voorafgaande vergunning, en werd onder aanhoudingsbevel geplaatst.”

“Uit de eerste elementen van het onderzoek zou blijken dat de feiten door meerdere daders werden gepleegd”, gaat de woordvoerder verder. “Het onderzoek om de andere daders van die feiten te kunnen identificeren is nog aan de gang, en in het belang daarvan zal het parket van Brussel geen verdere commentaar geven.”

De moord gebeurde zaterdag rond 23.00 uur in de Steylsstraat, in een doorgaans rustige buurt. “Even voordien hoorde ik geschreeuw”, vertelt een buurvrouw. “Fils de pute!”(hoerenzoon, red.), riepen ze verschillende keren. Toen ik aan het raam ging kijken, zag ik een gezette man op de grond liggen. Pas toen besefte ik dat hij was neergeschoten. Ik zag vier jonge gasten tussen de 18 en de 20 jaar weglopen.”

Buren verwittigden de politie. De agenten troffen Gael M. aan op straat en probeerden hem nog te reanimeren. Maar die poging mislukte: het slachtoffer overleed om 00.20 uur.

M. stond bij de politie bekend omwille van diefstal met geweld, drugsfeiten en factuurfraude. De politie kwam zaterdagavond, nog voor de moord, ter plaatse aan zijn appartement omdat er drie onbekenden de woning probeerden binnen te dringen. Volgens de familie van M. werd hij voor amper 1.000 euro vermoord. Zij deelden zondag beelden van de volgens hen vermoedelijke schutters. 

(wle)