BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Genk en Westerlo vragen vrijspraak na salonremise, De Mil houdt vurig pleidooi: “Ik ben al veel te zwaar bestraft”

Vandaag werd voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal de zaak van de bewuste salonremise in Westerlo-Genk behandeld. In een sessie die ruim twee uur duurde, vroegen alle partijen de vrijspraak. Opvallend: het vurige pleidooi van Rik De Mil, de trainer die in de nasleep van de match ontslagen werd en intussen voor Charleroi werkt. De uitspraak volgt niet vandaag, maar “zo snel mogelijk”.

215 reacties

  • Stanny Bruyninckx

    1 maand geleden
    Straffen is alleen mogelijk door beidecploegen drie punten af te trekken Met al de rest lachen ze gewoon
  • Karel Vueghs

    1 maand geleden
    Wat een belachelijke procedure. Ze zouden beter zichzelf een uitsluiting en boete opleggen. Nu gaan ze na de VAR farce ook nog gaan bepalen hoe ploegen moeten spelen. Als er al iemand ter verantwoording moet geroepen worden is het wel de scheids en de Var verantwoordelijke.
  • Frank Vagenende

    1 maand geleden
    Beide ploegen gewoon 3 ptn aftrekken dan was Genk niet in top 6 en Westerlo speelt om er in te blijven en Gent in playoff 1
  • kris rogiers

    1 maand geleden
    Beide ploegen gewoon 3 ptn aftrekken dan was Genk niet in top 6 en Westerlo speelt om er in te blijven ,dat is een straf maar met geldboetes is belachelijk, als er een ploeg te laat betaald worden ze gestraft met punten aftrek dan kan het wel .
  • Fonny Donkers

    1 maand geleden
    de scheidsrechter had moeten en kunnen optreden voor spelbederf. Kapiteins roepen en allebei geel geven, bij herhaling rood. Hij ( weer Visser) had dit moeten doen.